Jonge consumenten kopen vaker biologisch voedsel

biologisch voedselIn Duitsland stijgt het aantal jongeren dat voor biologische producten kiest en hier ook specifiek naar op zoek gaat in de winkel. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het Duitse ministerie van Consumentenbescherming. Het aantal Duitse jongeren tot 30 jaar dat regelmatig biologische producten koopt steeg met 9 procent.

Onder Duitse consumenten is biologische voeding al langere tijd populair. 52 procent van de respondenten kopen af en toe biologische producten en 22 procent gaf aan zelfs vaak biologische levensmiddelen te kopen. Vooral biologische groente en fruit zijn populair, gevolgd door aardappelen, zuivelproducten en broodproducten. De reden om voor biologische te kiezen is de regionale herkomst, dierenwelzijn en de minimale vervuiling. 77 procent gelooft dan ook in een combinatie van biologische en regionale producten en 75 procent is bereid om daar een hogere prijs voor te betalen om zo familiebedrijven te ondersteunen.

Nederland
Nederlanders kiezen ook steeds vaker voor biologische voeding.  Al tien jaar achterelkaar stijgt de omzet van biologische voeding. Steeds meer producenten, verwerkingsbedrijven en retailers spelen in op deze toenemende vraag. Hierdoor zijn de producten steeds beter verkrijgbaar en hebben consumenten steeds meer keuze.

Tags: ,