Op vakantie bij biologisch boeren

De belangstelling voor een vrijwilligersfunctie op een biologische boerderij neemt volgens BBC News toe. Dit komt enerzijds door de crisis, waardoor jongeren zoeken naar goedkope manieren van reizen en anderzijds speelt ook de vergrijzing een rol. Gepensioneerden zijn opzoek naar nieuwe uitdagingen en willen hun vrije tijd op een zinvolle manier besteden.

biologisch boerenBinnen- en buitenland
Het boerenleven ontdekken kan zowel in binnen- als buitenland. WWoofing (Worldwide Opportunities on Organic Farms) bestaat als sinds 1971 en biedt 80.000 werkplekken op 12.000 boerderijen in 100 verschillende landen. In Nederland zijn de mogelijkheden ook zeer uitgebreid. Er zijn boerderijen die zowel kampeer mogelijkheden aanbieden en daarnaast een helpende hand kunnen gebruiken op de boerderij. Zeker ook voor kinderen uit de stad is het een leuke intensieve manier om kennis te maken met de oorsprong van het eten. Op verschillende boerderijen kan bijvoorbeeld nog geholpen worden met het melken van koeien of het rapen van eieren.

Warm ontvangst in Breda
Bij de drukst bezochte grensovergang van Nederland werden de thuiskomende Nederlandse vakantiegangers op vrijdag 23 augustus door verschillende boeren hartelijk ontvangen met koffie, gebak en zonnebloemen. Met deze actie wilden ze laten zien dat vakantiegangers ook op het Nederlandse platteland kunnen verblijven. Op parkeerplaats Hazeldonk was zelfs een stukje platteland nagebootst om te laten zien dat het Nederlandse boerenleven een stukje rust, ruimte en authenciteit kan bieden.

Tags: ,