Verse groente voor de Voedselbank

Mensen met minder dan het minimum inkomen kunnen terecht bij de voedselbank. Hier kunnen ze wekelijks een voedselpakket ophalen. Daar zitten vaak geen verse groente in en daar moest verandering in komen vonden ze in Schiedam.

ANP PRESSLINK-PHILIPS-20 DUIZEND LED LAMPEN VOOR VOEDSELBANKStichting Stadstuinieren Voedselbank Schiedam (SSVS) beschikt over twee locaties waar op dinsdag en donderdag met een groep vrijwilligers hard wordt gewerkt om groente te verzorgen en later ook te oogsten voor de voedselbank. De groente wordt op biologische wijze geteeld. Het resultaat mag er dit jaar zijn want het leverder 62 kilo snijbonen, 13 kilo sperziebonen, 135 courgettes, 60 kroppen andijvie, 25 kroppen sla op. Er werden ook aardappelen en paksoi geoogst. Dat is nog niet alles want er komen later onder andere nog rode bietjes, worteltjes en tomaten bij. De producten worden vers van het land aan de voedselpakketten toegevoegd zodat de 180 mensen die het nodig hebben, ook echt kunnen genieten van de verse groente.

Groningen
In Nederland zijn er meer initiatieven om voedselbanken te voorzien van verse groenten. Zo heeft de voedselbank in Groningen plannen om een eigen moestuin te beginnen, zodat ze minder afhankelijk zijn van wat ze krijgen aangeleverd. Met een eigen moestuin kunnen ze de klanten beter voorzien van zoveel mogelijk gezonde voeding.

Tags: ,