Tuinieren met cannabis

Biologisch groente of fruit verbouwen is beter voor het milieu, maar vaak ook voor de kwaliteit van de producten. En dat geldt niet alleen voor de producten die we elke dag eten, maar ook voor cannabis. Bij biologisch geteelde hennep is niet alleen de aarde belangrijk, maar moeten ook alle voedingsstoffen en bestrijdingsmiddelen een natuurlijke oorsprong hebben. Hieronder de 3 grote voordelen van biologische cannabis. Leer hier meer over het kweken van biologisch cannabis.

 1. Verbeterde opbrengst
  Onder veel commerciële kwekerijen bestaat het vooroordeel dat het telen op een biologische manier een minder grote oogst oplevert. En een paar jaar geleden was dat misschien ook zo. Maar afgelopen jaren zijn de biologische meststoffen en andere hulpmiddelen zo verbeterd, dat het vaak niet meer op gaat. Met biologisch telen kan je zelfs een grotere oogst behalen, zonder al te veel moeite. Want met de nieuwste grondstoffen hoef je de wiedzaadjes tijdens het proces alleen water te geven en boek je toch goede resultaten.

  Met biologisch telen kan je zelfs een grotere oogst behalen, zonder al te veel moeite.

 2. Beter voor het milieu
  Natuurlijk is het het best om je planten door de natuur te laten verwarmen: buiten in de zon. Dat is vaak niet mogelijk bij de kweek van cannabis, maar als je dan binnenshuis kweekt kan je wel je best doen het zo milieuvriendelijk mogelijk te houden. Het gebruik van biologische hulpmiddelen draagt hier al goed aan bij, omdat er minder energie wordt verbruikt bij de vervaardiging hiervan en ze zijn milieuvriendelijker. Gebruik bijvoorbeeld lieveheersbeestjes bij je teelt. Zij zorgen voor de gezondheid van je planten, en je hebt geen chemische middelen nodig.

  Gebruik bijvoorbeeld lieveheersbeestjes bij je teelt. Zij zorgen voor de gezondheid van je planten.

 3. Verbeterde kwaliteit
  Biologische cannabis staat over het algemeen bekend als beter in geur én smaak, dan de reguliere cannabis. En ook medicinale cannabis is van betere kwaliteit wanneer die biologisch wordt verbouwd. Dit komt met name door de optimale micro-omgeving, waarin de groei van de planten optimaal is. De terpenen en terpenoïden zijn de geur en smaakmakers in cannabis, maar zorgen ook voor de geur in andere planten. De ontwikkeling van deze stoffen is op zijn best wanneer de planten biologisch worden verbouwd. Hoe meer van deze stoffen, hoe geuriger het eindresultaat zal zijn.

  Hoe meer van deze stoffen, hoe geuriger het eindresultaat zal zijn.

Wat de reden ook is voor het verbouwen van hennep, biologisch kweken is in vele opzichten de beste keuze. Het kost jou minder energie en tijd, en het is beter voor het milieu en het eindresultaat. Geen reden dus om van dit idee af te wijken. Wist je dat je ook kunt isoleren met cannabisvlokken?

Een leuke video hierover: